dimarts, 5 de gener del 2010

ELS REIS A OLESA

Acabo d'arribar de la Cavalcada.
És un acte que a Olesa sempre té gust a poc: sol ser pobre i amb molt poca màgia. Però crec sincerament (i no sóc la única) que l'any passat vam iniciar un camí qualitatiu considerable que no havíem d'haver perdut.
Pot semblar que aquest text faci pensar que això és una "pataleta" per la desaparició obligada de la CCOB.
No ho és. Hi he anat amb l'esperança (sincera) de veure consolidats i superats els canvis introduits l'any passat. No ha estat així.
Les mateixes carroces que l'any passat, sense cap modificació, però a més (o a menys) sense guarniments que les dotessin d'una mínima majestuositat.
Els Reis han fet l'entrada a plaça a so del "Arre, arre, arre ,la Marimorena..." cançó molt pròpia de les nostres tradicions, i "acompanyats" d'uns timbalers amb barret de PAPA-NOËL!!!! Sabem quin dia és, avui?, on som?
ON eren els diables d'OLESA??????
Mentres el senyor alcalde s'esforçava per fer un discurs, els timbalers seguien tocant a tort i a dret ensordint la veu d'alcaldia.
Tota l'escenografia i dramatúrgia màgiques..., inexistents: ambientació, preparatius, il·lumicació, actuacions prèvies,... Megafonia? ... ah! si, això de la Marimorena.
A l'escenari, Ses Majestats seien en unes cadires minúscules i ni rastre de trons.
Per què s'ha fet esperar una altra vegada als infants que la rua passés per l'església?
On ha quedat aquell seguici d'infants i pares que des de l'església arribaven plegats a la Casa del Poble?
L'any passat varem fer avenços més que considerables... on han quedat?
Quan es veta la participació ciutadana passen aquestes coses i quan perdem la memòria encara més.
SORT QUE ELS INFANTS AVUI NOMÉS TENEN ULLS D'IL·LUSIÓ!! SORT EN TENIM!!
Sé que els qui ho han muntat (els pencaires) ho han fet de cor, pensant amb la canalla, però també se que saben que la canalla es mereix una cosa molt millor. Oi que si?

Per cert: avui la Plaça, per fi ja era neta de les ja conegudes destrosses de les torretes (com diu en Santi). Em pregunto per què, avui? S'hi havien de passejar els regidors i l'alcalde?
La resta de ciutadans i ciutadanes ens hi hem hagut de passejar molts dies entremig d'aquella desfeta plena de cagarades de gossos.
Si pretenia ser un càstig exemplar, a qui han castigat?

BENVOLGUTS REIS DE L'ORIENT... guieu-nos, que falta ens fa.
Que els vostres desitjos es compleixin, durant tot l'any!

53 comentaris:

Albert Sans ha dit...

collons que rapit has anat
estic totalment d'acort amb tu rosa pero crec que tot aixo ja no es desconeixament del tema ,aqui hi ha despreocupacio del tema.

Rosa Soler ha dit...

CARAM Albert!!
Tu també vas ràpid, eh?
Que els REIS et siguin propicis.
T'ho mereixes!

Grup de Recerca Olesa Rural ha dit...

Bon dia! com han anat els reis, be?
Ahir em va dir mon germà que els reis semblava que fossin molt millor, em va extranyar molt, la veritat, però vaig pensar, amb la currada de l'any passat mes una mica mes d'aquest any..seràn espectaculars!!!, però veient els vostres comentaris em dóna la impressió de que no va ser així no?
En fi, jo ja no em crec res, he perdut aquella "xispa" de fer coses, potser millor així, així tindre temps a recolocar TOT el qe li han portat a la Berta, jejejeje..

Salut!!!

Rosa Soler ha dit...

BON DIA!
No sé amb quins criteris valora el teu germà l'acte de la cavalcada. Amb tots els respectes pel teu germà, deu tenir poca memòria; que es repassi les fotos del blog de l'any passat ... i que torni a emetre un judici objectiu.
S'han perdut moltes coses, no només una cavalcada més o menys digne.
S'ha perdut la il·lusió, que és molt pitjor.
Rosa

Rosa Soler ha dit...

...m'ho deixava!!
Què vol dir que no et creus res? alguna cosa hem de creure!!!!
I... no siguis egoïsta... això de que potser és millor...
NO és millor que el Nadal sigui fosc. I aquest Nadal a Olesa ha estat tot fosc i no és un tema de llumetes de colors. FOSC amb totes les lletres i tots els significats!
Rosa

paquito.58 ha dit...

Bon dia
Acabo de leer losa comentarios sobre la cabalgata , y bien es cieto que respecto al año anterior , en muchas cosas se ha ido hacia atras , es certo , pero hay que tener en cuenta que la gran diferencia ha estado en la participación de las personas , independientemente del color de cada uno, y eso no ha existido en ningun momento , buenoi seria que todos hagamos nuestra reflexión , nadie esta en posesión de la verdad , pero si seguimos anteponiendo , situaciones , ideas , cosas , etccc, por delante de los actos y las cosas que queremos o creemos que hay que hacer , no avanzaremos .
Respecto a los villancicos he de decir que es ande ande aande , la marimorena , y que solo es eso un villancico , no le saquemos punta a todo , fue culpa mia y la asumo , pero no es mas que un detalle , sin importancia , al menos para mi , fué un recopilatorio de villancicos populares que baje con el emule , sin ninguna intención , solo hacer ruido y ya esta .

Desear un feliz año , pleno de alegrias y trabajo para todos .
Paco

Albert Sans ha dit...

ja esta el paco rebotao, no veus que son criticas constructivas, no teniu que mira sota de cada lletra per veure si hi trobeu res.
salut i fins la propera.

Rosa Soler ha dit...

Hola Paco.
Abans que res, molt bon any!!
(No t'equivoquis i no t'ho prenguis personalment)
No es tracta de llegir lletra a lletra. Cal entendre-ho en global.
Estic d'acord amb tu que la gran diferència ha estat el COM.
Però qui ha estat el que ho ha provocat? qui ha separat? qui ha prohibit? apartat?
La gent tenim idees que es basen en principis i funcionem amb aquestes idees; no pots demanar que venguem aquests principis.
A vegades cal saber dir NO per poder avançar.
...i les coses no es poden fer de qualsevol manera. Hem d'exigir(-nos) un mínim de qualitat, si volem SER.
Una abraçada!
Rosa

Albert Sans ha dit...

el meu cap no para de pensar

Grup de Recerca Olesa Rural ha dit...

Digueu!!!! Albert!!! Digueu.... vomita to lo que lleves dentroooo!!!!
jejjejej, i Paco, no t'ho prenguis malament home, no es res personal, que tots t'apreciem!!!! apa, fins un altra.
Dir que a mon germá li agrada tot!!jejejeje..

Jordi R. ha dit...

Doncs sort que cap de vosaltres va anar a misa. Allò si que va ser un acte fred i sense cap sentiment. Els Reis no tenien ni idea de què fer.

Albert Sans ha dit...

el meu cap segueix pensant

Anònim ha dit...

ALBERT NO PENSIS TANT,NOMES RECORDA,FA UNS QUANTS ANYS AMB MOLTS MENYS DINERS(BASTANT MENYS)ES FEIA MOLT MÉS .PERQUE????MÉS IL.LUSIÓ FALTA IL.LUSIÓ,PER PART DE TOTS EH!!!
M.ROSA

Rosa Soler ha dit...

A l'Albert: a veure si faràs un pet, de tant de pensar i no deixar-ho anar! Comparteix!! no siguis egoista, home!!
A la M.Rosa: la il·lusió és una d'aquelles coses que cal cultivar amb saviesa. És com una planta: una cosa és podar i l'altra ben diferent arrencar de soca-arrel.
De tota manera, (se de què parles, fa més de 40 anys que vaig aparèixer a Olesa) solem recordar amb excessiva benevolència allò que tenim a la memòria del passat. I en certa manera està bé, fer-ho, però el passat respon a necessitats del passat i ara som al present, intentant mirar cap al futur.
En part,si,tens raó. La il·lusió és llum i ara som a les fosques.
Una abraçada a tots dos (a veure si et deixes veure per Olesa!!)
Rosa

Anònim ha dit...

gràcies Rosa per el teu comentari,suposo qie si que m'entens,però es que aquest jovent que puja(i que consti que entinc dos)no tenen cap iniciativa ni ganes de tirar endevant rés,sempre a remolc,i sense cap interés per fer coses noves.M'estressant de sentir-los protestar
per cert bon any!! encara que tard
m.rosa

Virgili ha dit...

Il·lusió, coses noves, memòria, participació, diferència, Olesa ,el meu poble, reflexión, igualtat, millor, pitjor,... paraules de significació molt concreta qualsevol infant ens ho pot explicar, però tots les interpretem a la nostra manera, potser ja no en sabem el significat els adults? N'hi ha una de molt complicada: OLesa.??? bufff!!! i mira que tothom diu que se l'estima????? ???
Virgili

Albert Sans ha dit...

els meus pensaments ja estan escrits a un paper ara nomes cal fer-los publics

Anònim ha dit...

tranquil albert,i reflexiona força,la cosa s'ho val,no deixis cap final de corda per lligar,pero tens el meu suport,endevant!! i pensa només en fer-ho per Olesa
m.rosa

Grup de Recerca Olesa Rural ha dit...

El tema mereix una profunda reflexió, estem immersos en una situació de -no retorn-, no es un problema nostre, de quatre, sinó que això és un problema de poble, des de Puig Bernat fins al Pont de Garró, i des de els Penyalets fins al Montau, així que crec que s’ha de fer saber a tot el poble, i que tot el poble s’impliqui que es el que vol, i com ho vol, Potser al poble ja li està be com està, i som nosaltres (els quatre gats) qui ens estem fotent mala sang.

Anònim ha dit...

ho haveu viiiiist!!!! has batut tots els récords Rosa, aquest es el mail nº20. dada curiosa no???

Santi

Rosa Soler ha dit...

Això pensava!!! quina de comentaris!!!
BENVINGUTS/DES!!
Podriem començar per una pregunta que insinua en Virgil?
QUÈ és, OLESA?
QUI vol SER?
Potser com diu en Santi, això només preocupa a quatre.
Aleshores... a on anem?
GRÀCIES !!!!
Rosa

Anònim ha dit...

hola!jo crec que a Olesa el que hi ha és una colla de conformistes,els qui con tal de no fer rés ja els hi està be tot el que es fa,i poc mullar-se,i això si,criticar molt!!!!
m.rosa

Albert Sans ha dit...

com sou ,pero crec que tindriem que probaro un altre cop d'altre manera i anar proban.

Grup de Recerca Olesa Rural ha dit...

Res d'anar provant...
Es prova d'un altra manera, com diu l'Albert,i si no surt be, bon vent i barca nova!!!

Rosa Soler ha dit...

... de quina manera?
Rosa

Grup de Recerca Olesa Rural ha dit...

L'albert diu que tindriem que provar-ho, deu ser el el qui te la sol·lució.

Anònim ha dit...

albert,la idea és bona i s'ha de probar de tirar endevant,jo crec que trobaràs qui et recolzi,no veus quines expectatives que ja has aixecat,almenys mira quants comentaris!!!!
m.rosa

Jordi R. ha dit...

S'apropa la revolució. Us vull veure a tots a la primera barricada.

Grup de Recerca Olesa Rural ha dit...

Ha,Ha,Ha,...revolució cultural!!!
A les trinxeres!!!

Grup de Recerca Olesa Rural ha dit...

Albert, CABESILLA!!!!!!

endavant amb les hatxes!!!!

Anònim ha dit...

eiiiiiiiiiii! no us en foteu de l'albert,el que s'ha de fer es anar a buscar "aigua" per apagar el fum que surt del seu cap,abans no es cremi.ep!! però s'ha de ser colla
m.rosa

Grup de Recerca Olesa Rural ha dit...

Jo no m'hen enfoto, ara sé qui ha de tirar del carro!

Anònim ha dit...

aixi m'agrada santi!aixi es fa!!!

virgili ha dit...

Ara si que ho veig tot fosc.....ostres!!! potser és molt tard, demà serà un altre dia, igual surt el sol, i un raig de llum.....

Anònim ha dit...

Virgili!!!! que fots a les 4 del matí encara llevat????

Santi

montseolesa ha dit...

Quina conya! A mí em sembla que l'assumpte és força seriós per fer tanta gresca. És bó que la gent hi participi, col.labori però per tal efecte no només cal aparéixer en els papers, t'hi han de fer sentir bé.Els heu preguntat a tothom si el Sr.Alcalde deixa que la gent col.labori? Si s'hi senten bé? Si no reconeix ni tan sols una Comissió sense cap ànim de lucre per falta de papers. Tot plegat sembla que no li importi en absolut el poble d'Olesa.Ell ja té el que volia, el bon sou, la cadira i el bastó. La resta tan se li en fot. És això el que es mereix el poble d'Olesa?

Anònim ha dit...

no,gresca no,el que fem és remenar be perque l'allioli surti ben espés i agafat a la massa de morter,tal com a de ser,ben fet per que s'el pugui mereixer el poble d'Olesa que és el que se l'ha de menjar
m.rosa

Anònim ha dit...

No puc més...
Què tenim de tradició?
Si pareu a pensar una mica, Què hi ha a Olesa de tradicional, Sant Sebastià?, les misses solemnes?, la xocolata per a tothom? Els Diables? I això que només tenen vint anys!
No hi ha res arrelat al poble, res de tradicional del que puguem estar orgullosos, (no em malinterpreteu ), potser per algú les misses solemnes son una cosa important, perdoneu.
Cada any és diferent, ahir els reis anaven d'esquena, demà de cara, passat de cul.(es un exemple).
Una cosa que semblava, dic semblava, que anava agafant era el mercat medieval, i es va treure per que era un cost massa elevat pel benefici que aportava, segons l’actual consistori.
Vull dir que:
-Primer, no hi ha suficient cohesió per tirar endavant, ni la voluntat de que parlava en Paco, jo m'incloc. Un està cansat de veure com un "grup" il•lusionat en fer coses i que ha costat tant de fer, se’n vagi per l'aigüera en no res. Jo no sé en que pensa el Regidor de cultura, però no creieu que s’hauria d'haver pronunciat a hores d'ara???
-Segon, voleu la solució?, (ara em poso seriós Montse), que per cert no sé qui ets, ja que ningú la diu, em mullo i la dic jo.
Presenteu un projecte d'activitats per tot l'any, seriós i per totes i cadascuna de les festes que hi ha al poble, números, pressupostos, activitats, en que traurem calés, que farem gratuït? ja veureu com no hi posen cap pega. Hi ha feina, si, qui ho fa?.
-I tercer, què diran ells? també us ho dic!.
Senyors, no hi ha calés, intenteu que les festes s'autosubvencionin el màxim possible, on no arribeu vosaltres l'ajuntament intentarà arribar. I si no es pot fer no es farà.

Santi

Anònim ha dit...

Bé... potser que digui alguna cosa, oi?
VIRGILI: estic d'acord. Tot és fosc. Moooolt fosc. No hi ha llum. Ja no hi ha il·lusió? No hi ha esperança?
El poble és mort. Ja ho ha estat sempre, però ara és inqüestionable. Ni a Sant Sebastià hi havia gent!
SANTI: tens raó i fa temps que hi penso. No tenim res de realment propi, res absolutament d'arrelat, NOSTRE!! Quan veig com festegen per la festa major aquells pobles de Menorca..., quan veig com explosionen per la Fia Faia de Bagà i o a Sant Julià de Cerdanyola... per dir alguna cosa... Em fan una enveja!!Aquí no explosionem amb res!!
No tenim res... i n'hi ha per temps.
No és un tema de diners. És un tema d'il·lusió, d'idees, de complicitats.
NO N'HI HA de tot això!
MONTSE: amb tots els respectes... però et pots identificar? ens agrada saber amb qui compartim opinions. Gràcies!
BONA DIADA DE SANT SEBASTIÀ!!!
Rosa Soler

Anònim ha dit...

Jope si que ha dado el temita , jajajaj. Eso es bueno aun queda inquietud
Refrente a lo que decia Santi decir , que casi que estoy de acuerdo , realmente no da la sensación de que haya nada que sea capaz de involucrar , ilusionar , y no se que mas decir, al pueblo , si alguien tiene esa información que la comparta , Rosa tu tambien tienes razon, falta eso que sea capaz de ilusionar .
Paco

Montse ha dit...

Paco, creo que la inquietud siempre ha existido, aunque sea por parte sólo de algunos. A mí también me encantaría ver un proyecto hecho realidad, pero para eso creo que Rosa tiene toda la razón hay que sentirse involucrado y hacer que te involucren. Santi, el tema del dinero siempre ha existido en Olesa y no obstante hasta ahora siempre se han hecho cosas, mejor o peor, pero siempre con ilusión y creo que todos las hemos disfrutado mucho. Y sino, que me decís de la última Fiesta Mayor? Involucración, animación y ganas de pasarlo bien. Eso es ILUSIÓN.
En fin, chicos, que con este Consistorio será difícil volver a conseguir algo de eso.
Ahora firmaré con mi apellido y supongo que ya sabréis todos con quien habláis. Me conocéis bien y yo a vosotros también. JAJAJA
Montse Pi

virgili ha dit...

Rosa, després de la foscor surt la llum.
Si, Santi el problema es que sempre tenim el mateix carro , però cada vegada cambia la mula i l'amo, i axií no és fàcil fer de bon guia.

Tampòc som els únics que no tenim tradicions , hi ha ,altres pobles com nosaltres.
Tenim les festes majors, Sant Sabastià, sols faltaria posar-hi il·lusió i participar-hi tothom, però ai!!, la política ja hi som, anem a dormir

Grup de Recerca Olesa Rural ha dit...

Home Montse Pi!!! que tal??? ara ja sabem qui ets! benvinguda!!!
Be, ara que tothom ja sabem el pa que s'hi dóna. proposo:
(em torno a mullar)
Una reunió multitudinaria amb tothom qui estigui neguitós amb aquest tema, (sense consistori) encara que sigui només xerrar, intercanviar opinions, ja que si aquest consistori no fa el primer pas, siguem nosaltres. Un dissabte al vespre, o un diumenge al matí.
Enganxem cartells de la reunió per tot arreu, que vingui tothom, sense política pel mig, que això serveixi per treure el que tenim al pap.
No aconseguirem res si no hi fiquem de la nostra part! (en aquesta primera reunió ha de ser(paraules, no fets) com diría aquell, de moment, tot arribarà
Apa reflexionem.

Santi

Anònim ha dit...

Hola Montse. Benvinguda!! "sospitava" que eres tu.
No vull aixafar cap guitarra... però SANTI, em temo que ara és inútil organitzar res organitzat. Deixa que les coses flueixin amb tranquil·litat. Cerquem la llum, sense preses i potser fins i tot sense objectius i tot.
Gaudim del no-res. Fem una cervesa,... sense més.
I no pretenguem ser tan innocents. La vida és política. Tots vivim i fuincionem a partir d'un paradigma concret, encara que no en siuem conscients o no ho vulguem veure! Una altra cosa és POLITITZAR les coses, que és el que passa en aquest poble.
VIRGILI!!!! escrius massa tard... on vas a parar!!DESCANNNNNNNNNNNSA!!
BON DIA A TOTHOM!!!!
Rosa
NOTA: poso une enllaça a dalt de tot del blog a l'esquerra a aquest espai.... així no l'haureu de cercar!!

Anònim ha dit...

Ara dona gust entrar aquí home!!! Ja era hora que ho fiquessis a primera plana. jejejej.

Per què no?, no fotem home, llavors no ens queixem de que en lloc de nadales fiquen villansicos.

Santi

mª rosa ha dit...

hola a tots!! molt be aixo de trobar-ho en primera linea Rosa,almenys els que no ho tenim tan per la ma anem més ràpid
Amb la quantitat de comentaris es demostra que encara hi ha gent amb ganes de fer quelcom,pero crec que s'hauria d'estar una temporada a l'expectativa a veure com respiren els grans "treballadors"del nou consistori,no fos cas que ara despres de tants anys d'estar a l'oposició i trobar-ho tot sempre malament els hi entressin els "5 minuts" i es posessin en marxa a fer coses com desesperats(i no em refereixo a feina de despatx precisament)
fins aviat
m.rosa

Rosa Soler ha dit...

SANTI: no és un tema de Villancicos o Nadales. Jo no dic que no. La meva visió personal ve donada precisament, després de les actuacions que es van fer concretament per les festes de Nadal. Manca total d'idees i voluntat manifesta de trencament d'allò anterior.
El tractament (si se'l pot anomenar així) que han tingut els actes nadalencs en concret i d'altres celebracions anteriors, em fan valorar que ara no és moment de fer res ORGANITZAT. Fer, es pot FER sempre.
Cal ser realistes, objectius (el més possible) i sincers: ens han apartat, exclòs i això costa de pair. Tampoc es tracta d'anar fent el "primo" i anar treient les castanyes del foc, no?
Necessitem temps (al menys jo) perquè les coses tinguin l'oportunitat de tornar a lloc.
I... francament: la terra és per qui la treballa. No seria just que s'emportessin els llaurers aquells qui NO s'han dedicat precisament a construir.
És una opinió personal.
Necessito temps.
Cadascú que actui segons els seus principis i necessitats.
Qui sigui que actui coherentment tindrà el meu suport, evidentment.
Una abraçada a tot@s!
Rosa Soler

virgili ha dit...

La política mana, per tant o ens en podem apartar dient que tots son iguals, o ens impliquem més per tal de donar suport als que veiem més creibles, però d'una forma activa, i sempre de forma positiva, I ara com sempre, els hi toca moure fitxa als polítics , deixem que siguin ells els que ho solucionin a la seva manera i la resta que s'hi afegeixi qui vulgui o que se`n aparti sense posar pals a les rodes, desprès ja ens tocarà nosaltres decidir qui ens governa.
Les alternatives populars estan destinades al fracàs, precisament per la falta d'inplicació , potser arribarà un temps que això cambiarà, però de moment ho veig així , és trist , potser sí.
virgili

Albert Sans ha dit...

el meu cap ja no pensa amb res
tot es negre
apagat
trist
ruinos
jajajjaaja
adeu

mª rosa ha dit...

VIRGILI:Que fas tant tard,aquestes hores no es pot pensar clar,per aixo ho veus tot fosc!!!!
ALBERT:tot es negre perque tens l'interruptor apagat,o potser es la llum general que ha marxat,hauràs de posar un generador
m.rosa

Grup de Recerca Olesa Rural ha dit...

Lo de l'Albert ha sigut un flash!! mai més ben dit.
En Virgili té raó, o ens impliquem de debó i apretem el cul o no aconseguirem mai res. Ells qui dia passa any que empenyen.

Jordi R. ha dit...

Desenganyeu-vos companys, tots o quasi tots heu estat persones involucrades en un moment o altre en la cultura i les festes del poble, sempre depenent del vent "polític" que bufava.
Actualment el benvolgut i molt desconegut (en ambients de comissió de festes i "festejos") regidor de cultura, es dedica a fer el copiar i pegar amb els programes d'anys anteriors, però amb el tipex per esborrar allò que consideren massa car.
Ens hi podem posar fulles amb les festes del 2010, el pressupost s'ha reduit moltíssim.
De la comissió de festes o similar nunca más se supo.

PD. Agraeixo molt a tota la joventut del GOOB que per fí s'hagi implicat en algun acte de festa del poble, encara que de moment o facin sota disfresses reials. Es voluntat real o no van trobar a ningú més?

Rosa Soler ha dit...

Hola Jordi, hola a tothom!
Desenganyats... em temo que ja ho estem. Si.
Dues cosetes: hi ha gent que s'ha involucrat més enllà dels "vents polítics" (només cal fer memòria) i evidentment, ara estan ... "defraudats"?, frustrats? si, potser la paraula és desenganyats. Però això només provoca paràl·lisi damunt la paràl·lisi existent: no és que ja no hi hagi la més mínima dinàmica cultural i/o social (potser seria bo i tot, en l'estat actual de les coses) és que hi ha dinàmiques de marxa enrera, corrents inversos que ens estan fer retrocedir anys!!!
Fins i tot et poden cridar l'atenció per la teva opinió (como en los mejores tiempos Marianiles!!)
Pel què fa a la teva PD... de segur que tu ja tens la resposta.
GRÀCIES!!
Una abraçada a tothom i a totdon!!
Rosa