diumenge, 22 de juny del 2008

NOTICIES DE PENA.

Com pot ser que les fotos del dia tornin a ser les bretolades de quatre adolescents descontrolats?
S'estimen alguna cosa?
I els adults, què en fem de tot això?
Què pensem fer com a poble?
Les joguines de l'escola bressol trencades i escampades pel pati; pedres llençades contra l'escola gran; insults escrits a la porta cremada.
PITJOR, ENCARA!!! tanques que travessen totalment la carretera de vorera a vorera sense opció a esquivar-les, de nit (dies enrera només opturaven una part de la calçada i en deixaven, l'altra meitat lliure, per poder passar). No hi ha hagut un mort aquesta nit de miracle. Alerta, jovent, que no tothom té criteri. Sigueu models. Models positius.
ENS TOCA COMENÇAR A DENUNCIAR. A TOTS I TOTES.
PESI A QUI PESI. DOLGUI A QUI DOLGUI.
BubbleShare: Share photos - Powered by BubbleShare

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja fa dies que dic que tenim un problema. Si tenim: els que viviu a Olesa , els que treballem i els que ens l'estimen.
Ara li ha tocat a les escoles, potser perquè és l'única institució que coneixen i a ella aboquen tota la seva ràbia.
No crec que siguin xiqueries o per passar l'estona. És la punta d'un iceberg: el despreci al que és col·lectiu, al que és de tots.
Crec hauríem de seure tots els que tenim alguna cosa a aportar i parlar-ne'n.
Clara

Rosa Soler ha dit...

Jo també ho penso. També penso que potser l'escola (en general, com a concepte) és la institució que marca i dóna pautes, tant a alumnes com a famílies. La que posa els problemes sobre la taula, la que els fa tangibles. I això és una manera de fer-ho pagar? No ho sé.
Però segur que entre tots podem redreçar aquests camins que s'han torçat. Però cal que ens hi impliquem tots.
Rosa

Albert Domènech Escobar ha dit...

Aquí s'estan fent prejudicis un tant anticipats als fets que ens ocupen. Em sembla entendre que algú es queixa de insuficiència de recursos a l'hora de transmetre valors als nens i nenes olesans /es. Qui diu que els autors d'aquestes bretolades siguin d'aquí??. Tots sabem que , fa uns mesos cap aquí, hi ha tota una colla de nois i noies, que no resideixen a Olesa, que en un moment o altre, algú els ha vist fent veritables idioteses pel poble. No em digueu que no!!!Quan veiem alguna cosa que es pot "sortir de mare", perquè no els aturem els peus o simplement, avisar als Mossos?? Que pot ser coneixem als pares d'algun d'aquells nois i... ens fa cosa???
I la mÀxima autoritat??? que no hi diu res en tot això??? SENYOR BATLLE I SENYORS I SENYORES DEL CONSISTORI, SENYORA REGIDORA D'ENSENYAMENT, ON ÉS, ON SON!!!???. Perquè només ens limitem a fer escrits com aquest, en forma de queixa, i no passem a actuar (dins de la legalitat) en forma de queixa als nostres estaments de referència, a banda de les denuncies interposades??? PENSEM-HI. De qualsevol manera, demostro el meu rebuig total davant de fets com aquest.

Rosa Soler ha dit...

Hola Albert.
Des de l'escola s'han fet les actuacions que ens pertoquen, però si no hi ha denúncies, els Mossos ens diuen que no poden actuar (tot i que ja estan fent les actuacions oportunes). Cal que QUI VEU, QUI SENT, faci la denúncia pertinent.
En aquest sentit, el JUTGE DE PAU està obert a rebre "denúncies" de tots aquells que sàpiguen, vegin, sentin,... alguna cosa referent a aquest tema.
I... segur que algunes d'aquestes coses les fan gent de fora, però també de dintre.
Rosa

Anònim ha dit...

Cal que comencem a parlar de deures, perquè els drets ja ens els sabem sobradament.

Posar de manifest i publicar situacions que preocupen el malestar del col·lectiu d’ un poble, ara se’n diu fer perjudicis anticipats ?.
Els recursos de transmetre valors, l’únic, que els té es la família, i aquests recursos cal que a l’escola siguin amplificats per donar valor al reconeixement global i social.
Si tots sabem, perquè no actuem?, és fàcil, no cal estar emmascarant la realitat amb el que si són d’aquí o són d’allà. Que més dóna, si ho patim tots.
Residir: habitar permanentment o per un temps considerable en un lloc determinat.
Resignar: acceptar amb conformitat una contrarietat.
Olesa té residents però no resignats.
Sortosament he estat alcalde d’aquest poble, que ja m’ha lligat per a estimar-lo i per a treballar per a ell, per això m’agradaria que llegís la nota de premsa de la junta de seguretat de la qual he format part:
Convocats per la Conselleria de Seguretat Ciutadana del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el dijous 5 de juny es van reunir a la seu de la institució comarcal els alcaldes i regidors de Seguretat Ciutadana dels ajuntaments de l’Alt Penedès, els vigilants municipals, els caps de les Policies Locals de Vilafranca, Sant Sadurní i Gelida, representants de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès dels Mossos d’Esquadra i el secretari de Seguretat de la Generalitat, Joan Delort.
Els representants locals i comarcals van traslladar a Joan Delort la seva preocupació pel reduït nombre d’agents dels Mossos d’Esquadra destinats a l’Alt Penedès i pel fet que aquests efectius no quedin reduïts amb els nous desplegaments dels Mossos en altres comarques. Els alcaldes van reconèixer que els Mossos destinats a l’Alt Penedès tenen una qualificació i una disponibilitat excel·lents, però voldrien que tinguessin una major presència a tots els municipis perquè la ciutadania tingués una major percepció de seguretat. Delort va afirmar que no hi haurà reducció d’efectius, ans al contrari: a mesura que es llicenciïn noves promocions de Mossos, els anys 2009 i 2010, els efectius augmentaran.
Un altre tema que preocupa a la comarca és com evitar que es produeixin incidents violents durant les empalmades de les festes majors d’estiu. Delort va explicar que els Mossos disposen d’una relació d’activitats festives d’estiu a l’Alt Penedès que els han facilitat els ajuntaments i els va demanar la seva col·laboració per identificar més en detall quins poden ser els moments crítics d’aquestes festes. El secretari de Seguretat de la Generalitat va apel·lar també a la corresponsabilitat dels ajuntaments a l’hora de programar macroactuacions festives nocturnes en petits municipis que ni tan sols disposen de policia local. (...)
Vostè que coneix molt bé aquest cos dels Mossos d’Esquadra treguin les conclusions que vulgui però aquesta és la terrible realitat. Perdoni però la feina es fa dia a dia i en el territori.
JOAN PARERA i SERRAMIÀ

Anònim ha dit...

Punt 1. Sembla ser, que la meva anterior intervenció al “Fora d’Hores” pel tema de les gamberrades que ha sofert l’escola aquests últims dies, se n'ha pres mala nota.
En cap cas, repeteixo EN CAP CAS, no tenia ni idea de qui eren aquestes persones (els noms que vaig veure escrits en una de les fotografies penjades al foro)

Punt 2. Els vaig posar, interpretant que les fotos eren TOTES del mateix dia cosa que NO ERA AIXÍ, mirat des de fora el tema podia confondre i ser mal interpretat com ho vaig fer jo, dona a error, i vaig denominar aquestes persones com a autors sense saber.

Punt 3. Aquest cap de setmana passat un pare, es va queixar d’aquest escrit, des d'aquí li demano disculpes, juntament amb tota persona que s'hagi pogut sentir ofesa amb aquest tema.
No obstant, jo també m’he sentit ofès, pel fet de que hi hagi gent que hagi pensat que jo vaig assenyalant amb el dit, cosa que NO ÉS AIXÍ. Només vaig interpretar, que si hi havien “noms” escrits, es podrien arribar a saber qui són no?, en aquest cas, no coincideixen amb els autors de les destrosses.
Un altre cop, torno a demanar disculpes.

Santi.