diumenge, 3 d’octubre del 2010

DE TORNADA

He estat uns dies sense ordinador... brrfffff... es fan una eternitat!! (eternitat, com l'actualització de la Web de l'Ajuntament...)
Tot solucionat, o això sembla (em refereixo al meu ordinador)
Just quan la maquinària informàtica de casa meva va dir que no pensava engegar-se més, era quan volia fer uns quants comentaris sobre el darrer Ple Municipal i apa!! se m'acumula la feina,... ara ja hi ha "despidos" i tot!!
El darrer Ple va ser el pitjor que he viscut mai i n'he vist uns quants d'impresentables. Si faig honor a la veritat, de patètics. Aquest, ja no hi ha paraules per descriure'l.
El costum és que no hi hagi discussió política, però a més a més, el darrer dia va caracteritzar-se per les baralles entre personal del govern!! regidors del mateix equip (he dit,.. equip?) votant en contra, aportant mocions que la resta de l'equip (he tornat a dir... equip?) no vota...? INCREÏBLE!!! però cert. A aquestes alçades i viscut el que hem viscut sembla que a Olesa, res, és impossible.
Les enganxades personals Pi-Ases, ja són una tradició, heretada dels ancestrats temps marianistes. Ara cal afegir-hi les topades Cuscó-Vico que formaven, en aquells moments, equip de govern. No sé si ho podríem entendre com... una innovació, potser?.
També es va poder comprovar que hi ha regidories que darrerament, mantenen les seves pròpies i intransferibles tradicions, tot i no saber què són (les tradicions). Com la d'educació, per exemple. Si no existís... no romandríem pas perduts. Si més no, no pas més que ara.
I què podem dir de... de... de.... (és que no trobo la paraula) de... com en podríem dir? de "actitud" del PSC? de debò que no sé explicar-ho. (No sé explicar-m'ho!)
...mmmm... ERC? invariable, per dir alguna cosa.
Bé, d'aquesta manera no estranya el DESPIDO FORZOSO que han assumit els d'UPO.
Dic ASSUMIT; perquè aquí ningú no diu res!! Ni en els millors temps del Marià.
O és que retornem a l'època feudal? ara que recuperem el Mercat d'oficis?
Això què és? Cada vegada entenc menys les coses. Serà que m'estic fent gran.
I justament perquè em faig gran, deixar clar, als que defensaven l'opció del Pla de la Savina, que fa fàstic que utilitzin l'escola (que és una cosa que toca, que preocupa) per aconseguir la requalificació d'uns terrenys que encara no sé ben bé a qui beneficien. Però al POBLE, NO!!
No n'aprenem. Ni fent-nos grans no n'aprenem (no sóc l'única que faig anys)
En fi, que el futur d'aquest poble, és com mínim, INCERT.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones.
No havia vist aquest post fins ara, i crec que tinc alguna cosa a comentar.
En primer lloc, expliques molt bé el que sents com a ciutadana d'Olesa en relació al darrer ple i la teva opinió la respecto, com no pot ser d'altra manera. Ara bé, no estic segur que el darrer ple fos el més vergonyòs d'aquesta legislatura. En tres anys hem viscut un bon nombre de moments surrealistes protagonitzat per alguns dels regidors d'Olesa. Suposo que tres alcaldes, 11 regidors i no sé quants governs diferents propicien això.
En quant a les topades (com tu dius) Cuscó-Vico, suposo que cal portar-les al ple, quan és impossible discutir-les en reunions privades, com seria el normal. Així doncs, per la meva part, penso que la millor forma de que la ciutadania sapigui que pensa cadascú es dur-ho al ple i si cal discutir, es discuteix i punt.
En quant al que dius de que ningú diu res del "Despido forzoso de UPO" suposo que ja hauràs llegit l'escrit que UPO ha penjat al web del Virgili. Així doncs, crec que ja hem parlat i dit el que pensem.
Per últim, en relació al Pla de la Savina. Quan UPO defensa el Pla de la Savina, no ho fa pensant únicament en la escola i en cap cas volem utilitzar l'escola per fer cap recalificació. En el nostre parer, el Poble guanya i guanya molt amb aquest projecte. Podem estar errats, però segons el nostre parer, a Olesa cal dur a terme aquest projecte per molts motius que ja hem explicat i escrit en vàries ocasions. La escola i els terrenys necessaris per la seva ampliació en són un dels motius, important, però no l'únic.
En quan a que el futur del poble és incert... doncs... segurament t'hauré de donar la raó, si pensem en el govern del poble. El Poble en sí, fa mil anys que existeix i no ens ho carregarem nosaltres (i quan dic nosaltres dic la nostra generació)continuarà existint, sens dubte.
En fi, això volia dir-te.

Salutacions.

Carlos Vico

Anònim ha dit...

Hola Rosa!!Ufffff!com deus haber quedat de descansada explicant el que sents,es per quedar-ho perque encara quedes curta amb el que dius,en aquest poble no ens en sortim per fer un bon govern,sempre hi han entrebancs,ara mateix em dona la sensacio que el que mana es un clon, en questió de fer anar el dit ,de un que ell va tant criticar,que tornem a la dictadura???uff prefereixo no pensarho.Per cert no debia ser tan mala idea la carpa a la plaça,veig que la tornen a muntar!!!
m.rosa

Rosa Soler ha dit...

Benvolgut Carlos.

Abans que res, demanar disculpes perquè els darrers missatges s’han penjat desordenadament i fora de temps per un error meu de programació. És per això que no havies vist aquesta entrada. I per la tardança d’aquesta resposta. Vaig una mica enfeinada.
En segon lloc dir-te que tens raó, que parlo com a ciutadana, ciutadana, en aquest cas, lliure i decebuda.
Deixa’m que exposi quatre coses.
T’ho vulguis creure o no, el darrer va ser el pitjor dels plens que JO he viscut. Cert que n’hi ha hagut d’altres de patètics, però com aquest? Per cert, que res d’això té res a veure amb el “nombre” d’alcaldes. Estem parlant de QUALITAT. Reflexiona: qui eren sempre els protagonistes d’aquests plens patètics?
També exposes com a inconvenient el nombre de governs? Tens memòria selectiva? Qui ho ha provocat, això?
Tema topades: la diversitat és riquesa i un equip de govern format per diferents partits és lògic que tingui divergències. Vaja, fins i tot és sa! Però no és un equip? Ha d’arribar a un consens com a EQUIP!!! Quan uns partits polítics fan un pacte per governar en equip, espero que, davant meu, en les propostes, en les accions, en els criteris... es mostrin com a tal: com a EQUIP. T’has oblidat de com funcionava el tripartit de l’inici de la legislatura?

Dius que a l’actualitat és impossible discutir abans del Ple? Perquè romaníeu al govern, doncs? Què hi fèieu allí? Què estàveu esperant ... la savina?... alguna altra cosa?
Tema Savina: fa pudor, Carlos. Justifiqueu el que és injustificable i ho sabeu perfectament. Quina mena de futur teniu plantejat?
No sou els salvadors d’Olesa. Malgrat les vostres inicials verdes (cada vegada menys visibles), demostreu amb el vostre tarannà un concepte urbà fora de mida. Ara només ens faltava aquest jardinet d’estructura URBANA, no ens enganyem, en mig d’un poble. Que tingui farigoles no el fa més rural, eh? Des de quant les farigoles i els romanins creixen en seriacions perfectes?

Pel que fa al vostre escrit com a partit, afirmar que l’alternativa GOOB era millor que qualsevol altra cosa m’ofèn i posa de relleu la vostra ceguesa o posa de manifest que teníeu interessos poc... com en podríem dir... comunitaris, col·lectius?. Tan d’esquerres que sou? tan progressistes? Però què us pensàveu? On havíeu estat vivint tots aquests anys? El GOOB té una història clara! La culpabilització que feu –ara- de l’alcalde actual, només demostra o els vostres interessos ocults o el vostre desconeixement de la realitat del poble, del seu passat i present. Estava tant i tant clar!!

Per cert... per a fer de polític integrat, no n’hi ha prou amb viure AL poble. S’ha de viure EL poble. I vosaltres no sou els més indicats per fer retrets a regidors pel lloc on viuen. De fet, els que hi vivim, ja estem acostumats a que ens vulguin dir com hem de viure, aquells que no hi viuen.

En definitiva, han passat alcaldes, han passat regidors/es i cada vegada pitjor i ... “guaita” quina casualitat, sempre amb un denominador comú: UPO. Treu les teves pròpies conclusions.
Com pots comprovar, estic moooolt decebuda.

Una abraçada cordial, que una cosa no té res a veure amb l’altra!
Rosa

Anònim ha dit...

Bones Rosa.

gràcies per contestar els comentaris que vaig fer fa uns dies.
He de donar-te la rao en moltes de les coses que dius,però també estic -com és lògic- en desacord en unes quantes.
Però, no vull continuar el debat aquí. Les meves opinions i les d'UPO, les podràs llegir en els mitjans habituals. I per discutir del Poble, en el fons és el que ens interessa als dos, podem fer-ho en qualsevol altre moment.
Potser amb un cafè al davant i sense preses -tot i que això és complicat avui en dia- xerrar amb tranquil·litat.

Per cert. La disposició de les farigoletes i els romanins no és decissió meva. A mí tampoc m'agrada com les han plantat.

Salut

Carlos Vico

Rosa Soler ha dit...

Hola Carlos.
Segur que no t'agraden les farigoletes, però hi ha càrrecs que responsabilitzen. Ves!!
Quedem quan vulguis, m'agradarà fer un cafè i xerrar.
Una abraçada
Rosa