diumenge, 11 d’octubre del 2009

"PIENSO, LUEGO EXISTO"


En vaig quedar... atònita.
M'ho mig esperava perquè molts companys/es m'havien advertit, però la veritat és que no m'ho volia creure. Volia pensar que tot havia estat un error, un malentès... (ja vaig parlar d'aquest tema un altre dia no fa gaire) Doncs NO!
Dimarts passat al primer ple del nou govern va quedar patent la manera en què han maltractat el treball desinteressat que un grup de persones del poble ha fet durant un any i com han trepitjat la seva il·lusió col·lectiva. És una vergonya com s'ha tractat la CCOB. Aquesta comissió està aturdida i ha hagut de publicar un comunicat per deixar les coses clares.
Al Ple, després d'una pregunta (d'aquelles en què es poden preparar la resposta perquè s'entreguen amb antelació) d'ERC al govern sobre el futur de la Comissió de Festes (encara no s'han assabentat del seu nom?) els grups polítics (GOOB i CiU) van començar a discutir sobre el pressupost de Cultura per justificar les actuacions d'uns i altres amb la CCOB. Però aquest no és el problema. És un problema de concepte, no de diners. És un problema de tenir clara la participació i implicació ciutadana!!
Només el PSC (i mal m'està el dir-ho) va parlar de participació ciutadana i de democràcia.
No hi ha excuses per com s'ha tractat la gent de la CCOB.
Ni amb tots els supòsits suposats: manca de diners, no legalitat (em pregunto per a què seveix el reglament de Participació Ciutadana que van aprovar per consens en sessió plenària?) i suposant que aquests supòsits siguin certs, no és manera d'obviar la gent i la tasca que han fet durant un any un col·lectiu democràtic i participatiu, emparant-se en que no hi ha cap document que expliciti l'existència de tal col·lectiu.
En primer lloc, això no és cert. Hi ha documents, hi ha un blog, hi ha actas, hi ha una feina feta durant un any!!!!! UN ANY!!!!
No existim? No ens han trucat quan els ha convingut? bé que ens cerquen quan volen!!!, bé que ens persegueixen quan necessiten alguna cosa... et truquen fins i tot a la feina i a casa i tot vénen, si cal!! No van convocar a alguns membres concrets per desfer els programes? Saben o no saben qui som. Si som, existim? En què quedem!!
Pel que volem vivim en un poble, pel què ens convé som urbans.
No ens coneixem tots? Tan costava convocar la CCOB i exposar què passava, què volien com a govern, que pretenien? És lícit que vulguin organitzar les coses de manera diferent, però s’ha de tenir coratge i tenir la valentia i l’honestedat de posar les coses sobre la taula. No anar d’ “amagatotis”!!
No són documents el que manquen. El que fa falta és tenir la delicadesa de convocar un col·lectiu (i no alguns dels seus membres que ens interessa per separat) per plantejar el que calgui (problemes, dificultats, dubtes...) i poder treballar conjuntament en les modificacions oportunes.
Al contrari i actuant amb covardia se'n obvia amb l'excusa barata que no constem enlloc, que no existim.
El problema no són els diners, no és si constem o no.
El problema és que si no ho faig jo o els meus, no està bé.
El problema és que en aquest poble enlloc de preguntar a quina hora es fan les coses, encara preguntem QUI les fa. I que l'assistència i la participació passa encara per veure abans qui ha tingut la idea i rebentem allò que no surts dels nostres.
El problema és la manera de fer política social i cultural que hem endegat i que fent demagògia amb la participació veïnal del barri de l'Hospital, passant-los a ells tota la responsabilitat, s'ha carregat la
participació ciutadana d'un col·lectiu OBERT que actuava per CONSENS dels seus membres,
per cert, de
molts
colors polítics i socials diferents.
Exemple d'esforç ciutadà i de treball col·lectiu per a un poble.

Al menys...
aprenguint-ne, si-us-plau!!
Però aprenguint-ne TOTS!!