dimecres, 23 de setembre del 2009

LA TARDOR

Astronòmicament, comença amb l'equinocci de tardor (entre el 20 i el 21 de març a l'hemisferi sud i entre el 22 i el 23 de setembre a l'hemisferi nord), i acaba amb el solstici d'hivern (al voltant del 21 de juny a l'hemisferi sud i el 21 de desembre a l'hemisferi nord).
És una època de precipitacions, en algunes parts del món, i de descens progressiu de la temperatura. Els dies s'escurcen progressivament i les nits s'allarguen. Les plantes caducifòlies perden la clorofil·la i les fulles esdevenen groguenques o vermelloses com a pas previ a la seva caiguda. Molts fruits estan en el seu punt òptim. Els animals es preparen per al temps fred emmagatzemant menjar. wiquipedia

Es caracteritza per ser l’època de l’any en què cauen les fulles seques dels arbres i l’època en què es recullen dos dels productes del bosc: les castanyes i els bolets. Aquesta estació també concentra l’època en què tradicionalment es mata el porc i es va de cacera, ambdúes activitats destinades a tenir un bon rebost de carn per passar el fred hivern. Els productes gastronòmics de la temporada són els bolets, les castanyes i les carbasses, els calamars, les magranes, els productes de la verema i l’aviram, l’oli, l’all, les patates, el formatge i els llegums. festes.org
Són conegudes com a festes majors de Tardor les festes majors de Tarragona i Barcelona i... Sitges i... Santa Tecla i la Mare de Déu de la Mercè enceten aquesta estació coneguda pels bolets i les castanyes.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Rosa, la tardor és la estació més freda i seca de l'any!!!!!!!!!! a on?
Al món Mediterrani, on en trobem nosaltres, la tardor, és precissament l'estació amb més precipitacions. En quant al fred, em sembla que a l'hivern fa més fred, a Olesa fins i tot neva de tant en tant.

En fi, suposo que ha estat un lapsus. Ho comento de bon rotllo, no vull ser tocanasos ni res d'això, ehhh!

Salutacions.

Carlos Vico

Rosa Soler ha dit...

Carrrrrles!!!
És un error!!!
S'han barrejat els textos.
Ja ho he canviat.
GRÀCIES!!!!!!
Rosa

Anònim ha dit...

A vegades volem escriure els textos massa ràpid i pasen aquestes coses. Però, que et rectifiquin, vol dir que serveix d'alguna cosa escriure blogs. Ho llegueix molta més gent del que sembla.

Salut i a continuar

Carlos