diumenge, 30 de novembre del 2008

PER ADVENT, vent !!

La tradició cristiana, diu que, instituit per l'apòstol Sant Pere per tal de preparar la vinguda de Jesús al món, es tracta d'un periode d'especial trascendència per als cristians que durant aquests quests dies realitzen dejunis i pregàries mentre esperen, amb expectació, esperança i il·lusió , la celebració del Naixement de Jesucrist: el Nadal.
L'advent és un temps, entre el final de la tardor i l’inici de l’hivern, en què comencen les primeres fredorades, l’època de l’any en què es comencen a podar les vinyes i els arbres i a plantar algunes verdures. Com diu el refrany “Cada cosa pel seu temps, naps i cols pel mes d’Advent”.
La idea d'aquest temps ha penetrat tant en l'ànima popular que l'ànima popular que, al Pirineu, el mes de desembre era conegut amb el nom d'"advent" (Andorra), "auens" (Vall d'Aran), i encara avui és conegut com a "abendoa" al País Basc.
Els refranys i les dites populars que posen en relació el periode d'Advent amb el cicle natural i el calendari agrícola són molt abundants. Es tracta de refranys sorgits de l'observació de la Natura, referits al temps, a l'agricultura i a certs productes de la temporada.
L'Advent és un periode de temps de quatre setmanes, des del diumenge posterior al 26 de novembre i fins al 24 de desembre

1 comentari:

Anònim ha dit...

...d'aixó s'en diu "sabiesa popular" !
Interessant entrada i molt adient!
Bona nit i salut !