dissabte, 31 de maig del 2008

VINSEUM

He anat al VINSEUM, l'antic Museu del Vi.
Us el recomano. Aneu-hi sense pressa, amb ganes d'anar recorrent la vida i la història del vi i el cava. La vida de la nostra comarca, en definitiva.
Aneu-hi amb ganes d'esbrinar, de fer-vos preguntes. Moltíssimes sense resposta . O potser no tantes!
El Museu del Vi de Vilafranca del Penedès, ara VINSEUM, es va originar el 1926 amb l'Exposició d'Art del Penedès. El seu patronat no es va constituir fins el 1935, i el 1944 s'hi va afegir el Museu del Vi, el primer d'Espanya d'aquesta temàtica.
Ara s’ha renovat i ha impulsat les seves activitats orientant la seva missió per tractar totes les Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i canviant el seu nom per VINSEUM.
BubbleShare: Share photos - Powered by BubbleShare

En la seva presentació ens diuen:
Aquesta exposició que hi podeu veure, no és ni permanent ni definitiva: és un tast d'allò que el museu podrà oferir-vos en el futur. No espereu trobar-hi encara gaires respostes, però sí moltes preguntes, tan sols algunes de les infinites preguntes que ens inspiren la vinya, el vi, el cava, la terra, la història, la ciència, la cultura, la vida... Volem saber què voleu saber sobre el vi. Heu de mirar aquesta exposició com un joc per construir entre tots el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, el museu que us farà veure tot allò que conté realment una copa de vi o de cava, i que us ajudarà a gaudir de la cultura a través del vi. Aquest és l'objectiu de VINSEUM.