dijous, 14 de febrer del 2008

EN CATALÀ A MADRID, DIU EL PP.

Llegeixo fa un parell de dies a la pemsa:
La presidenta de la Comunidad de Madrid, Esperanza Aguirre, ha anunciat, en un esmorzar amb militants del PP, que crearà a partir del proper curs una escola pública on el català serà la llengua vehicular. "Madrid tendrá escuela en catalán que se llamará Josep Tarradellas", ha assegurat, a més de justificar que "llevará el nombre de Josep Tarradellas, a quien recordaremos porque siempre quiso ser el presidente de todos los catalanes y no sólo el de unos pocos".
Estic, estic.... no ho sé...
Tant de merder amb la llengua que munten aquí, i ara han d'anar a posar una escola en llengua catalana a Madrid? Deuen pensar que així ens fan contents?
Estem ben malament del cap!!
Tots sabem quina és la realitat de les llengües a Catalunya.
Pel què fa a les escoles, la pràctica i l'experiència ens demostren que només hi ha una via possible si volem garantir el coneixement de les dues llengües en acabar l'escolaritat obligatòria: IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA. No hi ha volta de full.
Posem-nos al dia: la immersió s'entén en un sentit ampli, és a dir, com a enfocament que ensenya de manera integrada la llengua i els continguts. L'àmbit d'atenció és el dels programes d'immersió però també el de qualsevol programa que ensenya les llengües mitjançant continguts del currículum. I cada vegada més anem cap aquí, cap a un ensenyament integrat de Llengües i Continguts dins un marc de plurilingüisme.
Vam tenir el plaer de conèixer projectes d'aquesta mena a la XXX ESCOLA D'ESTIU DE MENORCA, de la mà de la Rosa Maria Ramírez (del CEIP Villa Olímpica) i l'Artur Noguerol (de la UAB). Dues autèntiques joies!

2 comentaris:

gercarreras ha dit...

Hola Rosa!
Visita la nostra bitàcola, que tens un regalet!

Rosa Soler ha dit...

GRÀCIES, GER!!!
Gràcies, Menorkings!
Fins PREST!