diumenge, 27 de gener del 2008

L'HORT FAMILIAR ECOLÒGIC.

Ahir dissabte, i organitzada pel Grup de Dones es va fer una xerrada amb el títol L'HORT FAMILIAR ECOLÒGIC: CULTIVA AMB SALUT, a càrrec de Montse Catalán. Aquesta professora de l'IES ALT PENEDÈS de Vilafranca, és ingeniera agrònoma i forestal i ha muntat un hort ecològic a l'institut on treballa, a més d'adobar-ne els jardins (que fan un patxoca increïble!!) amb un grup d'alumnes de NEE. Ella mateixa exposa que hi ha docents del centre que ni saben que hi ha un hort i deu ser veritat, perquè a la web de l'insti no hi consta per enlloc.
Va exposar les diferències entre un hort convencional i un d'ecològic i va fer cinc cèntims del que era la biodinàmica, oferint certa informació sobre la influència de la lluna i d'altres astres, cosa que han fet els pagesos tota la vida i que ha quedat reflectit en el saber popular de dites i refranys.
També va exposar el tema de les llavors, la conservació de llavors antigues i adaptades als llocs, les llavors industrials que es poden adaptar a tot el món,... Em va venir al cap el taller que ha vingut a fer el Consell Comarcal a l'escola sobre assecatge i preservació de llavors dins el programa JOVES PROTECTORS DE LA BIODIVERSITAT (aviat en podreu veure els resultats al blog de l'escola)amb una monitora excel·lent, la Marta Salamé, si no m'erro.
També va parlar dels insecticides, els adobs,... i tot allò que té a veure amb una agricultura respectuosa amb el nostre medi i el nostre cos.
Va oferir bibliografia i algun lloc on comprar llavors ecològiques.
Deixo les valoracions per a cadascú.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona nit,

si fóra possible saber quins llocs va recomanar per comprar llavor ecològica, m'agradaria molt saber-ho. El meu correu és teaspoontrader@gmail.com , Felicitats pel bloc.

Anònim ha dit...

HOla,

si m'ho pots enviar a mi tambñe siusplau..

El meu correu és ballester.alb@gmail.com

Gràcies