dissabte, 24 d’abril del 2010

TRANSGÈNICS?

Diverses associacions han decidit unir-se per demanar que s'aturi la producció i distribució d'éssers vius modificats genèticament, els transgènics. La campanya va acabar fa uns quinze dies a Madrid amb una manifestació.

Molts són els arguments que preocupen sobre aquest tema, especialment els que poden afectar la salut de les persones. Diversos estaments científics han advertit de la manca de seguretat en els efectes negatius que els transgènics poden causar en la resta d'éssers vius.

Altres efectes secundaris són la contaminació de collites no tractades genèticament i la pèrdua de biodiversitat. Cal tenir present que algunes varietats agrícoles de productes transgènics fan que les llavors no siguin productives, obligant així als pagesos a haver de comprar el material de sembra cada any. Aquesta infertilitat podria saltar en qualsevol moment a altres plantes silvestres.
Però una de les reivindicacions més evidents és que hi hagi un control sobre l'ús d'aquests organismes; que siguin etiquetats i permetin que el consumidor els pugui triar o no.

Font: GOB-Menorca