dimarts, 19 de gener del 2010

FESTES DE SANT SEBASTIÀ

Diu al festes.org, que les festes de sant Sebastià es celebren en ple fred hivernal, sempre pels volts del 20 de gener, diada d'aquest sant que ha estat tradicionalment invocat per tal de protegir les poblacions de les desgràcies, com les pestes, el còlera i el foc i la resta d'inclemències meteorològiques i econòmiques.
Com a advocat contra la pesta, moltes són les viles que li han dedicat un "vot de poble", una prometença comunitària mitjançant la qual decideixen posar-se sota la protecció del sant. Segons la tradició popular, la devoció cap a sant Sebastià arriba a Catalunya als segles X i XI, en què sembla que se li dediquen els primers monestirs i esglésies. És el patró dels homosexuals.
A Olesa avui demà és festa i els administradors d'aquesta repartiran pans beneïts a l'església per a protecció dels infants. A Masdarbonès, dissabte se celebrarà, com ja fa també un munt d'anys, la festa major d'hivern.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Patró dels homosexuals????????

Això és possible?

Pot haver-hi un sant cristià patró dels homosexuals? Però si aquesta religió considera que els homosexuals són pecadors o malalts o coses pitjors. I fins fa ben poc els condemnaven a la foguera...

En fi...

Salutacions

Calavifa