dijous, 15 de gener del 2009

SANT SEBASTiÀ

A Olesa dimarts és festa.
És 20 de gener: SANT SEBASTiÀ.
Aquest sant ha estat de sempre invocat per tal de protegir les poblacions contra les pestes, el còlera i el foc. Com a advocat contra la pesta, moltes són les viles que li han dedicat un "vot de poble", una prometença comunitària mitjançant la qual decideixen posar-se sota la protecció del sant.
Segons la tradició popular, la devoció cap a Sant Sebastià arriba a Catalunya als segles X i XI, en què sembla que se li dediquen els primers monestirs i esglésies.
És el patró dels homosexuals.
(Font: festes.org)
A Olesa és una festa molt important i esperada. L'any passat durant aquesta diada, es van repartir a prop de 400 panets, segons ens va assegurar ara fa un any el senyor Julià Camps del Cal Samsó, l'administrador d'aquesta festa. Ell mateix explica que si la diada s'escau entre setmana, es reparteixen gairebé un centenar menys de panets.
Així, és que si no volem perdre la tradició, dimarts haurem d’anar a buscar el pa (que segons diuen uns, s'ha de guardar i altres, que s'ha de menjar) i a més de fer festa grossa, menjar-se el tortell, que segons ens han dit, anys enrera, es rifava tot sortint de missa.
Al blog de l'escola hi hem trobat això (cliqueu)
El programa d'actes de la festa el podeu veure clicant aquí.
Us pengem algunes imatges de la festa de l’any passat.
BubbleShare: Share photos - Easy Photo Sharing

BONA FESTA!!!!