diumenge, 15 de juny del 2008

I JORNADES PENEDESFERA

Ahir vaig ser a les Primeres Jornades de la PENEDESFERA.

En Daniel Garcia Peris, el pare de tota aquesta moguda, m'hi va convidar, per parlar dels blogs d'escola.
Podem dir que a part del Virgili, pioner en posar Olesa al Ciberespai, l'escola d'Olesa i especialment els nois i noies grans, els de La Mola, amb la col·laboració dels del C.Mitjà i els companys/es de Menorca i Avinyonet (Intercanvis Penedès-Menorca i Contes encadenats) han fet possible que OLESA sigui present al món virtual del Penedès i de més enllà. Els FELICITO per la part que els toca.
Així és que, ELS BLOGS DE L'ARCADA, però específicament els dels alumnes grans, els del meu grup-aula: La mola, mola, Mola News, Intercanvis Penedès-Menorca, Colonies al CdA. han format part, aquest cap de setmana de la taula rodona Cultura blocaire al Penedès, dins d'aquestes primeres Jornades de la Penedesfera celebrades aquest cap de setmana a Gelida, a la Sala d'Espectacles de la Unió del Casal Gelidenc sota el tìtol: Blocs, societat i territori.
S'hi debatia i reflexionava sobre l'ús dels blogs, i de les funcions i aportacions que poden oferir a la societat i al nostre territori en particular. En el cas concret de l'escola, es van exposar les raons per les quals havíem començat a fer blogs i l'ús pedagògic que se n'ha fet, sobretot als cicles amb alumnes grans, i tot el que ha comportat de funcionalitat dels aprenentatges, de motivació,....
Vaig escoltar i aprendre coses molt interessants i em van sorprendre gratament, sobretot uns joves-joves, amb el cervell molt actiu i un cap força ben endreçat. Com a mínim,... espectaculars!
Us els deixo per si els hi voleu donar un cop d'ull:

Jordi Torà,
Guillem Carol,
Nacho Corredor
... entre d'altres.
Molt interessant "ERIK, el Suec", per exemple.
Si en voleu saber més coses, de les JORNADES, cliqueu aquí.
Aprenentatges i coneixences a part, un reconeixement extra es mereix el menú del "pica-pica" també esplèndit: tapes de Xató del Penedès-Garraf, Ànec mut del Penedès i Cigró de l’Anoia i per postres els saborosos Gelidencs, Funilets i els Cors d’Albinyana, de confitura de romesco, tot acompanyat amb vins i caves Gramona, i aigua de Gelida. (mireu, mireu les imatges del resum de les Jornades!). Ah! totes no són meves: les he "agafat deixades" d'alguns companys penedesfèrics. Gràcies!!
BubbleShare: Share photos - Play some Online Games.

3 comentaris:

JG ha dit...

Hola!
Jo tamb� vaig estar a les Jornades del dissabte, i res, felicitats pel blog i endavant amb el projecte dels blogs pels alumnes de classe, crec que �s una iniciativa que l'haurien d'adaptar totes les escoles.
Salut!

Rosa Soler ha dit...

GRÀCIES, Josep!
Passaré les teves felicitacions als alumnes de LA MOLA.
Rosa

gercarreras ha dit...

La PENEDESFERA està d'enhorabona.
Felicitacions des de Menorca!