dissabte, 22 de març del 2008

DIVENDRES SANT

Ahir era Divendres Sant, avui..., Dissabte Sant i demà passat... Diumenge de Glòria?
A casa no som creients, tot i que la nostra educació, com la majoria, ha estat feta des del catolicisme. Vam néixer en una època determinada. No la vam poder triar. Què hi farem?
Tampoc podem negar que la nostra cultura és cristiana, tot i que els cristians adaptessin costums i tradicions de cultures que els havien precedit, com els íbers, els romans,...
A casa es viuen les tradicions com això, tradicions, costums de la nostra cultura. Les celebrem tooootes, però mai des del punt de vista de la FE. Fem pessebres (i no només un!!) som padrins i fillols i no estem batejats,... Algú m'ha dit que pateixo de contradiccions. Segurament, però no pas aquestes. Al menys jo no les visc com a tals. Senzillament formen part de la meva vida personal i col·lectiva.
Vet aquí, doncs, que hem menjat bunyols de vent tots els divendres d'aquesta Quaresma i hem anat treient una pota de Sa Jaia Corema que vam dur de Menorca, ara fa just un any. I com no, el divendres més gran, el darrer, la darrera cama de la Vella i bunyols de Quaresma i bacallà amb carxofes i ou dur, un plat que hem après de l'àvia Filo i que en JOan ha cuinat per a nosalters durant més de tres hores. Els bunyols... hem passat més via (amb la Thermomix, rai!!) L'àvia Rosa i l'avi Quim els han fregit.
Demà.... farem de pastissers i provarem de fer LA MONA!!
Bon profit, bona festa!!!